KERESÉS search-close

Híradó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

6 jármű rohant egymásba a csúszós úton

A baleset az 52-es főúton, a kisizsáki elágazásnál történt. Úgy tudjuk, egy Solt felől Kecskemét irányába tartó teherautó félfrontálisan összeütközött a vizes, csúszós úton a szemből érkező Skodával, melybe hátulról több gépjármű is belerohant, köztük két, munkásokat szállító kisbusz is. Ketten sérültek meg.

GYILKOSSÁG: Lelőttek egy nőt a nyílt utcán Békásmegyeren!

Ott voltunk a helyszíneléskor Budapesten, Békásmegyeren, ahol hajnalban történt a gyilkosság, a Virág utcában. A nőt több lövés érte, és olyan súlyosan megsérült, hogy meghalt. Az elkövetőt néhány utcával arrébb elfogták.

Trump-ellenesség uralta a zenei díjkiosztót

Két éve számolt be róla a Híradó, hogy az amerikai zenei díjkiosztón több művész is inkább Donald Trumpra, illetve a megválasztott elnök politikájára tett megjegyzéseket. Sok sztár két hét elteltével sem békélt meg azzal, hogy Trump lett az Egyesült Államok elnöke.

Zorro, a csivavazsaru


szerző:
2018.11.20. 18:51
Zorro, a csivavazsaru

Egy ohio-állambeli örs tagjai fogadtak örökbe egy négyhónapos csivavát. A négylábú elkíséri őket a bevetésekre is. A rendőrök szerint egy kimerítő nap után öröm vele játszani. Egyikük a szolgálati kutyáknak járó mellény kicsinyített változatát is elkészítette az alig kétkilós csivavának.

Történelmi lelet került elő véletlenül az ukrán állami levéltárban!

A sztálini idők egyik ügyének dossziéjában kiszáradt kenyérdarabokat találtak kutatók egy zacskóban. Kiderült, hogy csak kenyérutánzat, amit 1932-ben vagy 33-ban, a több millió ember halálával végződő ukrán éhínség idején sütöttek.

16 év börtön a Szeviép vezéreinek!

2010-ben ment csődbe Csongrád megye egyik legnagyobb építőipari vállalkozása, amely egyebek között részt vett a Makóra vezető M43-as építésében, valamint a szegedi villamospálya felújításában. Több milliárd forint adósságot hagyott maga után, alvállalkozók százai mentek tönkre a csődje miatt. Az ügyészség szerint a vezetők felelőtlenül hitelezték saját cégeiket, még akkor is, amikor látták, hogy jön a válság.

8 éves karmester!


szerző:
2018.11.20. 18:44
8 éves karmester!

Egy nyolcéves kisfiú lett a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere. Persze nem örökre, de egy pár percre átvehette az irányítást Fischer Iván Kossuth-díjas művésztől. A Gyermekek Világnapja alkalmából ugyani kedden a Müpában is fordított napot tartottak. A gyerekjogi egyezmény aláírásának évfordulóján ezen a napon szerte a világban így ünneplik a gyerekeket.

Öntik haza a pénzt a külföldre vándorolt magyarok!

Több mint 270 milliárd forintot utaltak egyetlen év alatt Magyarországra - az Eurostat friss adatai alapján. Ez nagyjából 10 százalékos növekedést jelent. A Tárki kutatása alapján arányaiban tőlünk távozik a legtöbb diplomás Európába. A pénzügyminiszter az RTL Híradónak azt mondta, örülnek, hogy a magyarok így helyt állnak külföldön, de még jobban örülnének, ha minél többen térnének haza.

Szijjártó Péter: Nem látják bizonyítottnak a CEU tevékenységét az USA-ban

Nem látják bizonyítottnak, hogy a CEU valóban folytat oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban, ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben. Pedig a CEU még tavaly állapodott meg a New York állambeli Bard College-dzsal az együttműködésről.

Még nem nyerte meg a közbeszerzést, de már szerződött

Még meg sem nyerte a közbeszerzést, de már szerződést kötött az alvállalkozóival az a nagykállói cég, amely az állami díjbeszedővel konzorciumban később elnyerte az elmaradt szemétdíjak beszedésének jogát. A cég kérdésünkre azt válaszolta: csak úgy indulhattak a közbeszerzésen, hogy igazolni tudták: a munka elvégzéséhez elég emberük van. Ennek azonban nincs nyoma a nyilvános közbeszerzési kiírásban.

Nem menesztik Süli Jánost

Nem látható, hogy mikorra készül el a paksi bővítés - ezt mondta Süli János, a fejlesztésért felelős miniszter Pakson. Szerinte azonban a sajtóban megjelent 2032-es dátumig nem fog elhúzódni a beruházás.

A Sajtókamara feladata a XXI. Században!

Meghatározták, hogy kik írhatnak újságot és azt is, hogy a cikkek milyen elvek szerint jelenjenek meg. Az 1938-ban létrehozott Sajtókamaráról lesz szó a ma esti XXI században. A szervezet a feladata, a gyanús újságírók kiszűrése volt.

Megkapta a menedékjogot Nikola Gruevszki?

Politikai menedékjogot kapott Magyarországon Nikola Gruevszki - legalábbis ezt közölte közösségi oldalán a hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt politikus.

Világbajnoki bronzérmes a magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott

Bronzérmet nyert a világbajnokságon a magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott. A versenyt Mexikóvárosban rendeztek meg. A magyar csapat a bronzmérkőzésen Portugáliával mérkőzött, és 6-5-re nyert. A csapatban hajléktalan, és nehéz sorsú fiatalok is játszanak, köztük egy afgán menekült fiú is, aki már 9 éve él Magyarországon. Az egyesület elnöke azt mondta, ők maguk is meglepődtek a jó eredményen.

Felborult a karácsonyi ünnepre szánt fenyőfa Eger főterén

Felborult kedden kora reggel az egriek fenyőfája, amit a Dobó téren állítottak fel az ünnepre készülődve. A balesetet egy térfigyelő kamera rögzítette. Valószínűleg a nagy szél miatt fordult ki a fa a talapzatból. Szerencsére a tér éppen üres volt, így senki nem sérült meg. A helyi városgondozó cég szerint ők nem hibáztak, valószínűleg a fa túl magas és széles volt.

Ámokfutó lövöldözött egy chicagói kórházban

Lelőtte volt barátnőjét, majd a nő munkahelyén, egy chicagói kórházban kezdett el lövöldözni egy férfi. Végzett egy ott dolgozó gyógyszerésszel és lelőtt egy rendőrt is. Az ámokfutó is meghalt, azt viszont még nem közölték a hatóságok, hogy öngyilkos lett, vagy a rendőrök végeztek vele.

Föld alatt termesztett marihuánát a téglási férfi

Öt évet kapott jogerősen az a téglási férfi, aki a föld alatt termesztette a marihuánát. Miután a rendőrök elkapták, kiderült, hogy egy könnyűszerkezetes pincerendszert épített ki egy tanyán, amit egy rejtekajtón keresztül lehetett megközelíteni. Targonca mozgatta a padló egy részét, így lehetett lemenni a növényekhez.

Óriási lángokkal égett egy gáztároló Hajdúszoboszló közelében

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. Információink szerint egy meghibásodott vezetékből kezdett szivárogni a gáz, ami belobbant. A robbanásveszély miatt, 11 kilométeres körzetben lezárták az üzemet. A tüzet végül délutánra sikerült eloltani.

Balesetek a nedves utakon


szerző:
2018.11.20. 18:09
Balesetek a nedves utakon

Életveszélyesen megsérült az a férfi, aki hétfő délután kocsijával fának csapódott Celldömölk közelében. Az autó kicsúszott a nedves útról, ahová már nem sikerült visszakormányozni. Ugyancsak tegnap Zalában a 86-os úton kamionnal ütközött egy személykocsi, utóbbi ugyancsak a nedves úton csúszott meg a baleset előtt.

Gyalogos gázolások országszerte

Alig két óra leforgása alatt három halálos gázolás is történt hétfő este. Budapesten a 19. kerületben gázoltak halálra egy nőt, aki át akart szaladni az úton. A Heves megyei Vámosgyörkön egy 59 éves, úton fekvő asszonyt ütött el egy kocsi, ő is azonnal meghalt. A Borsod megyei Szerencsen pedig egy 85 éves idős nőt gázolt halálra egy furgon sofőrje.

Halálos baleset: Frontális ütközés Dánynál

Halálos baleset történt a Pest megyei Dánynál kedd éjjel. Egy autó átment a szemközti sávba, összeütközött egy furgonnal, majd az árokba csapódott. A kocsi sofőrje a helyszínen meghalt, a furgonban hárman megsérültek. A roncsoknak nekicsapódott egy másik autó is. A rendőrség vizsgálja, hogy az áldozat fogyasztott-e alkoholt.

Végzetes ugrás: nem nyílt ki a bázisugró ejtőernyője

Végzetes balesetet szenvedett egy német bázisugró Portugáliában.

Brutális: kétfejű szarvasra talált egy amerikai vadász

Egy kétfejű szarvast lőtt le egy vadász Amerikában. Az állat valójában nem egy torzszülemény volt, hanem egy furcsa balesetnek volt köszönhető a nem mindennapi látvány.

Így él az encsi boltosnő, akit meglincseltek, miután elütött egy kislányt

Éva jól ismerte azokat is, akik néhány hete brutálisan bántalmazták őt, mert elütött egy kislányt, aki kiszaladt elé az útra egy másik kocsi takarásából. Éva nem csak az ütések miatt került mélyre: úgy érzi, amióta bántalmazták, eltört benne valami.

TŰZ: óriási lángokkal égett a hajdúszoboszlói gáztároló

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. A robbanásveszély miatt 11 kilométeres körzetben lezárták a környéket. A tüzet végül 35 tűzoltó segítségével, délutánra sikerült megfékezni.

Látványos felvételek a lángoló gáztartályokról

Hajnalban kigyulladt a hajdúszoboszlói gáztározó. A lángokat folyamatosan oltják. A környéket 11 km-es körzetben lezárták, közeli felvételeket is csak a katasztrófavédők készíthettek.

Kidőlt Eger főterén a karácsonyfa

 Egy napig állt csak az egri Dobó téren a hatalmas, 12 méteres karácsonyfa. A videón jól látszik, amint reggel 6.34-kor az erős szél kidöntötte.

A Metallica is bírta a magyar diákok feldolgozását

Egy éve számolt be arról a Híradó, hogy maga a legendás rockzenekar adott engedélyt egy gyöngyösi gimnázium zenekarának arra, hogy saját feldolgozásukat feltölthessék a legnagyobb videómegosztó oldalra.

Nem lehetett beadni az Otthon Melege pályázatot

A pályázatok beadásának idején leállt az Otthon Melege program weboldala. A Közép-Magyarországi régióban ma lehetett volna jelentkezni a háztartási nagygépek megvásárlását segítő támogatásra, de a honlap karbantartás miatt nem működött.

 

Elindult az utolsó táborhelyről a Déli-sark felé Rakonczay Gábor

Elindult az utolsó táborhelyről az Antarktiszra Rakonczay Gábor. Bár úgy volt, szombaton indulnak Chiléből, ami az utolsó állomás az úticélhoz, de onnan a hatalmas vihar miatt nem engedték őket felszállni, csak ma délelőtt. A csapat adásunk alatt landol. Az extrém sportoló célja, hogy gyalog jusson el a Déli sarkig. 50 nap alatt majdnem 1000 kilométer vár rá gyalog, miközben maga mögött húzza több mint 80 kilós szánját.

Meggyógyult, elrepülhetett a sérült daru

Szabadon engedték az utolsó útrakész darut a Madárkórházból. Hetekkel ezelőtt a szárnya sérült meg. Ez a madár mégis a szerencsésebbek közzé tartozik, mert még épp idejében felerősödött annyira, hogy útra kelhessen Afrikába. A napokban az utolsó Magyarországon állomásozó darvak is elrepülnek.

Megoldódott a rejtély: ezért kocka alakú a wombatok ürüléke

Egy amerikai kutatónak sikerült tudományos választ adnia egy mindeddig megmagyarázhatatlannak tűnő kérdésre - egészen konkrétan arra, hogy mitől kocka alakú a wombatok ürüléke. A cuki plüssfigurára emlékeztető ausztrál erszényes ugyanis az egyetlen ismert élőlény, amely természetesen képes produkálni a szögletes mértani idomot. A tudományos áttörés akár az építészetben is kamatoztatható lehet.

A finnek nem értik, hogy miről beszél Trump

A hónap végéig biztosan nem tudják eloltani a tüzet Kaliforniában - állítják az tűzvész megfékezésén dolgozó tűzoltók. Eddig 80 ember vesztette életét, és csaknem ezer embert keresnek. Többen előkerültek, akik nem is tudták, hogy keresik őket. Közben Finnországban teljesen értetlenül állnak azelőtt, hogy az amerikai elnök miért állította, hogy ha Kaliforniában úgy takarítanák az erdők alját, mint az észak-európai országban, akkor elkerülhető lett volna a tragédia.

1353 darab mézeskalácsszív

1353 darab mézeskalácsszívvel hívja fel a figyelmet most induló adománygyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A mézeskalács szívek sütéséhez ismert énekesek, sportolók, színészek és az RTL több műsorvezetője is csatlakozott.

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit éjszakára

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit éjszakára- a HVg.hu adott hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kidolgozott előterjesztésről. Az ötlet - elmondása szerint - Tarlós Istváné, aki az aluljárók állagát védené ezzel. A Párbeszéd képviselője szerint azonban ezzel is a hajléktalanokat akarják kiszorítani, miközben lakhatásukat továbbra sem oldják meg. A kormány szerint még nem született döntés.

Mindenhol egy jelöltet akarnak a jövő évi önkormányzati választásokon

Minden településen legyen független, de az összes ellenzéki párt által támogatott polgármester-jelölt jövőre - ezt akarja elérni az újonnan alakult Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az egyik alapító, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerint a jövő évi önkormányzati választás mérföldkő lehet az Orbán-rendszer elleni küzdelemben.

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Bécs örömmel fogadja be a CEU-t, ha el kell költözniük Magyarországról - ezt az osztrák oktatási miniszter mondta, miután Soros Györggyel, az egyetem alapítójával tárgyalt. A magyar származású amerikai milliárdos tegnap Sebastian Kurz osztrák kancellárral is egyeztetett az egyetem sorsáról. A CEU akkor maradhatna Magyarországon, ha a magyar kormány államközi megállapodást kötne New York állammal.

Spórolhat, aki nem kapkod a kibővített CSOK-hitel igénylésével

Akár 300 ezer forintot spórolhat, aki nem kapkodja el az új, kibővített CSOK-hitel igénylését. Ekkora különbséggel számíthatnak fel kezdeti költségeket a pénzintézetek - a Bankráció szerint. A kormány döntése alapján jövő szombattól jár a kedvezményes kölcsön a kétgyerekeseknek, de az elemzők azt mondják, érdemes december közepéig várni a döntéssel, amire a bankok többsége meghirdeti saját konstrukcióját.

„Jogszerű, hogy Gruevszkinek nem kellett tranzitzónába mennie”

Teljesen jogszerűnek tartja a kormány, hogy a hivatali visszaélésért elítélt volt macedón miniszterelnöknek nem kellett tranzitzónába menni, hanem Budapesten nyújthatta be menedékkérelmét - erről a Miniszterelnökség államtitkára beszélt a Parlamentben. Orbán Balázs a menekültügyi törvényre hivatkozott. A jogszabály szerint gyermekek, betegek és üldözöttek részesülhetnek különleges bánásmódban. A Magyar Helsinki Bizottság szerint Nikola Gruevszkin kívül más menekültre még nem alkalmazták a jogszabályt.

Eláztak a Játészín díszletei a Teréz körúti tűz oltásakor

Folyamatosan ellenőrzik, használhatók lesznek-e az előadásokra a Játékszín díszletei. Szombaton a szomszédos épület lángolt, a Demokratikus Koalíció irodái is kiégtek. A színház díszletei a tűz oltásakor sérülhettek meg. A fából készült elemek ugyanis eláztak alulról. Egyelőre abban bíznak, minden előadást meg tudnak tartani. Közben a Demokratikus Koalíció tagjait felengedték a leégett irodahelységbe, azt mondják, semmijük sem maradt, csak a szervereiken tárolt adatbázisok.

Letarolta a tenger a partot Tenerifén

Akkora vihar csapott le Tenerifére, hogy a felkorbácsolt hullámok még egy tengerparti szálloda egyik erkélyét is leszakították. Egy másik hotelben az étterembe tört be a víz, miközben a vendégek ott ebédeltek, de a part menti sétányokon is nagy pusztítást végzett.

Olvasók támogatását kéri a Szabad Pécs

Közösségi finanszírozással szeretné biztosítani jövőjét a Szabad Pécs hírportál.

Elszámolási vita miatt verték szét baltával a házat

Elszámolási vita miatt baltával rontott neki egy ikerpár korábbi munkaadója házának a Baranya megyei Bakonyán. Az eset még februárban történt, a támadók ellen most emeltek vádat. Az ikerpár állítja, egy általuk régebben okozott kár miatt aránytalanul sok munkát kért kártérítésként az idős ember. Ezen dühödtek fel annyira, hogy megtámadták a házát.

„Meggondolatlanság volt elszökni”

Meggondolatlanság volt, hogy elszökött. Ezt mondta a bíróságon a rab, aki tavaly szeptemberben az őt kísérő fegyőr mellett kibújt a bilincsből és elmenekült. A 34 éves férfit emiatt nem jogerősen 2 év 8 hónapra ítélték. A vádlott éppen 12 éves fegyházbüntetését töltötte –fegyveres rablás és lopás miatt, amikor elszökött.

Zavarta a kiabálás, halálra verték

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki tavaly szeptemberben úgy megvert egy 75 éves budapesti férfi, hogy az belehalt sérüléseibe. A Kozma utcai börtön mellett élő idős ember azt kérte az egyik elítélt rokonától, aki az utcáról kiabált be a börtönbe, hogy ne hangoskodjon. A nő ezt zokon vette és rátámadt a férfira. Visszaeső, akár 12 évet is kaphat.

Rendőrautó és terepjáró ütközött, a rendőrök sérültek meg súlyosan

Mentőhelikoptert is riasztottak a rendőrautó és terepjáró balesetéhez, ami tegnap történt Délegyházán. Az ütközésben a rendőrök sérültek meg súlyosabban, információink szerint éjjel egyiküket meg is műtötték. Az első vizsgálat szerint a karambolt a terepjáró sofőrje okozta. A férfi előzött, de nem tudott időben visszatérni a saját sávjába.

Túl enyhének tartják a balesetet okozó sofőr ítéletét

Kiborultak, kiabáltak a bíróságon az ítéletet hallva egy három éve történt baleset sérültjeinek rokonai. A sofőrrel szemben kiszabott elsőfokú ítéletet enyhítette a bíróság. 2016 januárjában történt a baleset. Öten megsérültek, köztük ketten életveszélyesen, amikor kisbuszuk a latyakos úton megcsúszott, és egy kamionnal ütközött.  

Balesetek a csúszós utakon

Országszerte sok volt a baleset a csúszós utakon. Budapesten gyalogost gázolt, majd busznak ütközött egy autó, ami megcsúszott fékezés közben. A Csongrád megyei Domaszéken felborult egy kocsi, mert a sofőr már nem tudta irányítani a vizes úton. A Pest megyei Dánynál két autó ütközött össze, amikor az egyik kisodródott a kanyarban. A vezetéstechnikai szakértő elárulta, hogy mire kell odafigyelnünk a téli utakon.

Megérkezett az első hó!

Nemcsak az ország legmagasabb pontján, a Kékesen, hanem a Dunántúlon is havazott. Volt, aki csak azért utazott a Kékeshez, hogy a havas kilátásban gyönyörködjön, de csalódnia kellett: a köd mindent eltakart. Szombathelyen és Sopron környékén is megmaradt a hó, az Alföldön viszont csak eső esett.

NAGY ERVIN: „Próbálják kiölni az emberekből a jóérzést”

1353 darab mézeskalácsszívet készített több ismert ember, hogy felhívja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben hívható adományvonalának telefonszámára. Aki ezt tárcsázza, 250 forinttal járul hozzá a gyűjtéshez. Tavaly majdnem 400 ezren tették meg. Nagy Ervin már évek óta a segélyszervezet önkéntese. Azt mondja, manapság különösen fontos, hogy aki csak tud, segítsen a rászorulókon.

Dühében halálra verte a saját kutyáját

Dühében halálra vert egy kiskutyát. Az állatkínzás ellen és a felelős kutyatartásért demonstráltak Szombathelyen tegnap. Több százan vettek részt a megmozduláson, amit állatvédők szerveztek egy brutálisan megölt tacskókölyök miatt. A kiskutyát múlt vasárnap verte agyon egy férfi, miután összeveszett családjával.

TÉLI VEZETÉS: „Az átmeneti mindig a legveszélyesebb időszak”

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató szerint ez az átmeneti időszak a legveszélyesebb az utakon, tegnap még száraz utakon vezettünk, ma viszont már minden csúszott a csapadék miatt. Nagyobb követési távolság, tolerancia és fokozott odafigyelés szükséges a biztonságos téli közlekedéshez.

HAVAZÁS: Gyorsan behozta a lemaradást a november

Egy hete még szokatlanul meleg volt, ma viszont már hideg, nyálkás időre ébredhettünk, több helyen havazott is az országban. Kékestetőn például már több centi hó is hullott, de az arra járó kirándulók örültek a hirtelen beköszöntött télnek.

Brit nagykövet: maradhatnak Nagy-Britanniában a kint élő magyarok

Azok a magyarok, akik 2020 végéig mennek Nagy-Britanniába, utána is az országban maradhatnak, csak letelepedési engedélyt kell majd kérniük – erről is beszélt az RTL-nek adott interjújában Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete. Ezt követően viszont már a tehetség, a tapasztalat és a képességek döntik el, kit fogadnak majd be. A diplomata arra számít, hogy az unió és Magyarország is méltányos, a reciprocitás elvén alapuló szabályokat hoz majd azzal kapcsolatban, a Brexit után hogyan telepedhetnek le vagy vállalhatnak munkát a brit állampolgárok a többi tagállamban. A nagykövetet a Brexit gazdasági hatásairól azt mondta: folyamatos párbeszédet folytatnak a magyar és brit vállalatokkal, és abban bízik, hogy a jövőben sikerül mindkét ország számára előnyös kereskedelmi kapcsolatot kialakítani. Iain Lindsay szerint a Theresa May miniszterelnök által beterjesztett megállapodás-tervezet, amely tartalmazza, hogyan lépne ki az ország az unióból, megadja a lehetőséget Nagy-Britanniának, hogy visszaszerezze az irányítást azokon a területeken, amelyek miatt a választók az unióból való kilépésére szavaztak korábban.

FELVÉTELEN: így lángolt az egyik szerelvény a Nyugati pályaudvaron

A szerelvény nem volt áram alatt, a tároló vágányon állt, amikor szombat éjszaka felcsaptak a méteres lángok. A MÁV szerint a kocsit most vizsgáztatták, a műszaki meghibásodás ezért ki van zárva. A kár több millió forint is lehet, ezért a vasúttársaság feljelentést tett.

BENI: példaértékű, amit az anya tett gyermekéért!

A gyerekek, sőt a felnőttek is gyakran megbámulják a négyéves Benit, aki arcidegbénulást kapott négy hónaposan, ezért más, mint a többiek. Legutóbb egy színházi előadáson került kellemetlen helyzetbe a család. A teljes riport ITT nézhető vissza!

Magyar győzelem a tízszeres ironman-versenyen

Szőnyi Ferenc 222 órán át úszott, biciklizett és futott New Orleans-ban. És ha mindez nem lenne elég nehéz, még az időjárás is nehezítette a célba jutást, komoly sérülései lettek. A magyar versenyző korábban legyőzte már a svájci hegyeket és a Himaláját is.

Világhírű celebbé vált a múzeum előtt várakozó macska

Japánban már két éve hiába próbál bejutni a hiroshimai városi múzeumba egy macska. Miután mind a látogatók, mind a múzeum alkalmazottjai többször is megörökítették küzdelmét az útját álló őrökkel, már tízezrek követelik az interneten, hogy engedjék be végre - főleg, mióta társa is akadt.

Tömegtüntetés a korrupció ellen Csehországban

Kormányellenes tömegtüntetéssé változott a kommunista diktatúra bukására emlékező ünnep Csehországban. Prágában tízezrek követelték Andrej Babis kormányfő lemondását, aki ellen büntetőeljárás folyik uniós támogatásokkal való visszaélés gyanúja miatt. A miniszterelnök azonban közölte nem mond le.

A szeme miatt csúfolják a kisfiút

Bámulják a gyerekek, ujjal mutogatnak rá, de volt olyan szülő, aki nem engedte, hogy kislánya játsszon a 4 éves Benivel. A paksi kisfiú szem és arcidegbénulást kapott négy hónaposan. Édesanyja a közösségi oldalon írta le történetüket, azt szeretné elérni, hogy a szülök, és pedagógusok beszélgessenek a gyerekekkel arról, hogy kell kezelni azt, aki különbözik tőlük.

Színházak zárhatnak be


szerző:
2018.11.18. 18:48
Színházak zárhatnak be

Árat emelnek, előadásokat mondanak le a TAO- támogatás megszűnése miatt színházak, és más kulturális intézmények. Az Átrium Színház számára az is kérdés, nem kell-e bezárniuk. Azt mondják, 220 millió forintnyi bevételtől esnek el visszamenőlegesen a héten megszavazott törvényi változtatások miatt.

Bige László cége erődemonstrációnak tarja az ellenőrzést

Zaklatásnak és erődemonstrációnak tartja Bige László cége, hogy a héten több száz rendőr, tűzoltó és mentő tartott ellenőrzést egyik szolnoki gyárában. A rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen. Bige László a Napi.hu listája szerint az ország ötödik leggazdagabb embere.

Államtitkárok: 30%-os béremelés

Megemelték az államtitkárok fizetését 30 százalékkal. Erről a miniszterek döntöttek, akik a lehető legmagasabb emelést hagyták jóvá - írta meg a Magyar Hang. A 66 államtitkár így 1 millió 300 ezer forintot keres, de ez az összeg sokaknál még kiegészül a képviselői tiszteletdíjjal és más juttatásokkal.

Drágább lehet a fenyőfa idén a meleg, csapadékszegény időjárás miatt

A lucfenyő a tavalyihoz képest majdnem ezer forinttal kerülhet többe. Az ország legnagyobb fenyőtermelő területein, Somogy és Zala megyében a napokban kezdték kivágni a fákat. Ezek egy részét külföldön adják el, de hamarosan a magyar piacon is megkezdődik az árusítás.

Magyarország nyugati felén már szállingózik a hó

Itt az első hó, pontosabban még csak hópelyhek. Délnyugaton többen is felvételeket készítettek a hószállingózásról. A hópelyhek most még elolvadtak, de éjszaka és hétfőn napközben már többfelé havazhat.

 Horrorbaleset történt a Forma-3-as Makaói Nagydíjon

A Forma-3-as Makaói Nagydíján egy német versenyző kocsijával kirepült a pályáról és egy építménynek csapódott. A 17 éves német lány gerinctörést szenvedett.  Rajta kívül négyen sérültek meg, de egyikük sincs életveszélyben.

Ragasztóba tapadt cinegét mentettek meg

Egérfogó ragasztót öntött ki a portája elé egy férfi, így esett csapdába a cinege. Szerencsére időben észrevették a pórul járt cinegét és értesítette a Mályi Madármentő Állomást. Az állatvédők azt kérik, legyenek óvatosak az ilyen ragasztókkal.

Drónnal csempészték volna a cigit

Átalakított drónnal próbáltak meg cigarettát csempészni a magyar-ukrán határon. A csempészek egy házilag barkácsolt, repülőgépre hasonlító szerkezettel utaztatták volna Magyarországra az árut. Nem volt szerencséjük: a drónt fel sem tudták engedni a levegőbe, a határőrök már a rakodás közben elfogták őket.

Nem volt bekötve a házaspár, a feleség a szélvédőnek csapódott és meghalt

Nem volt bekötve a házaspár, sőt a férj, a sofőr ivott is. Felesége halt meg, amikor a Pest megyei Dabason kocsijukkal lesodródtak az útról, majd egy szalagkorlátot átszakítva egy fának csapódtak szombat este. A nő akkora erővel vágódott a szélvédőnek, hogy a helyszínen meghalt. Férje könnyebb sérüléssel került kórházba.

Fegyverrel hadonászott egy szerb férfi Győrben

Éles fegyverrel fenyegetőzött és megállásra kényszerítette az autósokat egy 64 éves szerb férfi reggel Győrben, az egyik benzinkúton. Az épületbe is bement, ahonnan különböző árukat vett magához és a dolgozókat is megfenyegette. Ők azonnal hívták a rendőröket, akik lefegyverezték, megbilincselték, majd zavart állapota miatt a mentők kórházba vitték.

Rejtélyes: hatalmas lángokkal égett a vasúti kocsi a Nyugatinál

A Nyugati pályaudvaron a szerelvény nemrég esett át egy nagyobb vizsgán, így egyelőre érthetetlen, hogyan kapott lángra. A MÁV a furcsa körülmények miatt feljelentést tesz. A kár több milliós nagyságrendű.

TÍZSZERES IRONMAN: egyik legnehezebb versenyén van túl Szőnyi Ferenc

Szőnyi Ferenc 222 órán át úszott, biciklizett és futott New Orleans-ban úgy, hogy az időjárási körülmények nem voltak a legmegfelelőbbek. Az RTL Híradó a verseny után telefonon csípte el Szőnyit, aki jövőbeli terveibe is beavatta stábunkat.

A DK irodája leégett, a Játékszín díszleteit menekíteni kellett

Menekíteni kellett a Játékszín díszleteit, ugyanis a színház abban az irodaházban bérel raktárhelyiséget, ami szombaton kigyulladt a Teréz körúton. A díszletek nem égtek el, viszont ázni kezdtek a tűzoltás miatt. A színház igazgatója szerint, ha ezek eláznak, akkor nincs tovább. A Teréz körúti épületben bérel irodát a DK is. Nekik mindenük elégett.

Meghalt a Postabank egykori elnök-vezérigazgatója, Princz Gábor

Meghalt Princz Gábor, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatója. Princz Gábor 1998-ig vezette a bankot, amely irányítása alatt egyik piacvezető pénzintézete lett.

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor!

Az extrém sportoló adásunk után indul Chiléből az Antarktiszra, ahonnan gyalog, pontosabban síléceken folytatja útját. Első magyarként akarja elérni a Déli-sarkpontot.

Akár középkori lovagnak is öltözhettek szombaton a látogatók a Budai Várban

A 100. születésnapját ünneplő Hadtörténeti Múzeum nyílt napot tartott családi programokkal, tárlatvezetéssel és filmvetítésekkel. Bemutatták azt a programot is, amelynek segítségével az I. világháborúban elesett vagy fogságba került katonák után lehet kutatni.

Újabb tüntetések Szlovákiában

Pénteken folytatódott Szlovákiában az a tüntetéssorozat, amely Jan Kuciak újságíró meggyilkolása után kezdődött a korrupt politikai hatalom ellen, és amelybe Robert Fico miniszterelnök is belebukott. Az újabb országos tömegdemonstráció kiváltó oka az volt, hogy tiltakozók szerint a rendőrség mondvacsinált indokokkal kezdett vizsgálatot a szervezők ellen.

A kormány és a főváros együtt döntenek Budapestről

Aláírták a megállapodást, amely Tarlós István feltétele volt ahhoz, hogy újra induljon a főpolgármesteri címért. Ennek értelmében például plusz 80 milliárd forintot ad a kormány a hármas metró felújítására, és a későbbi fővárosi beruházásokról a kormány és a főváros együtt döntenek majd. Az ellenzék szerint ezzel Tarlós István kiárusította Budapestet.

Nemzetközi botrány lehet: magyar diplomaták segítették Nikola Gruevszki szökését

Továbbra sem árulja el a kormány, hogyan jutott Magyarországra a korrupció miatt jogerősen elítélt volt Macedón miniszterelnök. Közben az érintett balkáni országok különböző hatóságai megerősítették: magyar diplomaták segítették Nikola Gruevszki szökését. A bukott politikus menedékjogot kért Budapesten. A Híradónk által megkérdezett jogász szerint az ügyből biztosan nemzetközi botrány lesz.

Elhallgat a Music FM és a Sláger FM

Tudomásul veszi a Music FM, hogy a médiahatóság nem hosszabbítja meg a rádió frekvenciaengedélyét. A korábban Simicska Lajos, most Nyerges Zsolt érdekeltségében működő adónál több szabálytalanságot is talált a médiahatóság, erre hivatkozva tagadták meg a szerződéshosszabbítást, akárcsak a román tulajdonban lévő Sláger FM esetében.

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Majdnem kétszer annyit hagynak a boltokban a budapestiek, mint az ország északi és keleti megyéiben élők. Egy fővárosi több mint 120 ezer, egy észak-alföldi viszont alig 70 ezer forintot költ átlagosan havonta. Ezt a Blokkk.com szakportál számolta ki a KSH adatai alapján. A híradónak nyilatkozó elemző szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy az elmaradott régiók még inkább leszakadnak.

Tűzgömb száguldott át Magyarország felett az égen péntek este!

A légkörben elégő meteor látványos fénycsíkot húzott, ezt az Időkép több kamerája is rögzítette. November elején a Leonidák meteorraj érkezett a Föld közelébe, péntek este valószínűleg ebből égett el a légkörben egy ököl nagyságú darab.

Megtalálták az elsüllyedt argentin tengeralattjárót

Eltűnése után egy évvel, megtalálták az elsüllyedt argentin tengeralattjárót - jelentette be a dél-amerikai ország haditengerészete. 44-en voltak a fedélzeten, amikor nyoma veszett. Előtte műszaki hibát jelzett a legénység.

Ideje téli gumira váltani!

Megindult a roham a téli gumikért és a kerékcseréért. Megint az utolsó pillanatban, mivel a hosszan tartó enyhe ősz miatt a legtöbben vártak, jövő héten viszont akár a hó is eshet. A szervízek maximális kapacitáson dolgoznak, de a legtöbb helyen így is alig győzik a munkát.

Rallisok segítenek a családnak

Rallisok segítettek egy nehéz körülmények között élő családon, Bogácson. A nagymama és 15 éves unokája mindössze egy 9 négyzetméteres apró, víz nélküli házban él. A csapat úgy döntött segítenek nekik, és egy versenyen gyűjtöttek adományokat.

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

Néhány napja egy 10 éves kisfiút támadott meg egy kutya az utcán, korábban pedig egy csivavát mart meg egy elszökött eb. A várpalotaiak félnek az utcán sétálni, azt mondták többször előfordult már, hogy a kiszökött kutyák agresszíven viselkedtek

Újabb drogdílerek buktak le

Éppen eladta a drogot a vevőknek, amikor lecsaptak a rendőrök egy nőre Budapesten. A gyanú szerint a díler egy eldugott, üres telken árulta a kábítószert. Ezzel egy időben egy pécsi férfit is elfogtak a nyomozók, aki a garázsában és a lakásán rejtegette a drogot.

Háztűz Sükösdön!


szerző:
2018.11.17. 18:12
Háztűz Sükösdön!

Egy családi ház garázsában csaptak fel a lángok szombat reggel Sükösdön, a tűz gyorsan terjed, a ház teteje is leégett. A tűzoltók több órán át küzdöttek, mire mindent el tudtak oltani. A házban hárman éltek, senkinek nem lett baja.

Egész Budapesten látni lehetett a fekete füstöt

Az egész fővárosban látni lehetett a Teréz körút fellett gomolygó sűrű, fekete füstöt. A lángok 400 négyzetméteren pusztítottak, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült. A tűzben senki sem sérült meg, az irodaházban csak a recepciós volt bent, ő riasztotta a tűzoltókat. A legfelső szinten voltak a Demokratikus Koalíció irodái is, a károkról egyelőre még nem lehet tudni biztosat.

Nem volt kivilágítva a kerékpáros, halálra gázolták

Halálra gázoltak egy kerékpárost a Bács-Kiskun megyei Helvéciánál. Egy 48 éves férfi, világítás nélkül próbált átmenni az úton, egy autós azonban nem vette észre és elütötte. A férfi a helyszínen meghalt.

BRUTÁLIS: így küzdöttek a tűzoltók Budapest belvárosában a lángokkal

Leégett egy irodaház teteje délután Budapesten a belvárosban. Negyven tűzoltó három vízágyúval és kilenc vízsugárral megfeszített munkával körülhatárolták a tüzet, amit öt óra előtt sikerült megfékezni.

Felvételek: Poor Csaba, Jakab Ádám

Az arca és a keze is megégett a kigyulladt autóbontó-műhelyben

Az arcán és a kezén is megégett egy férfi, amikor kigyulladt egy autóbontó-műhely péntek este Hajdúszoboszlón. Öt autó teljesen kiégett, a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből. Úgy tudjuk, a tüzet az okozhatta, hogy a szerelő lámpával világított, miközben benzint engedett le az egyik kocsiból, az izzó hője pedig lángra lobbanthatta az üzemanyagot.

Brutális: lángoló irodaépület Budapest belvárosában

Sikerült eloltaniuk az irodaépület-tűz lángjait a VI. kerületben. A Teréz körúti négyemeletes irodaház kora délután gyulladt ki, a tetőszerkezet négyszáz négyzetméteren lobbant lángra.

Újabb tüntetés a CEU mellett


szerző:
2018.11.16. 19:30
Újabb tüntetés a CEU mellett

A Momentum ismét utcára hívta az embereket, ezzel próbál meg nyomást gyakorolni a kormányra, hogy Orbán Viktor megállapodásra jusson a Közép-Európai Egyetem ügyében.

 

Használhatatlan adományok

Megdöbbentő adományok. Ruhák közé csomagolt házi kolbász, kerék nélküli dömper, és szaloncukorral körberakott kutyapiszokkal beszennyezett kiscipő – ilyen felajánlásokat is kaptak a Csongrád Megyei Vöröskereszt munkatársai. Azt mondják, azért szerencsére nem ezek a jellemzőek. Elindult a karácsonyi gyűjtés, ezért azt kérik, mindenki csak olyan dolgot adományozzon, amilyet maga is szívesen kapna.

 

Elkészült a világ első fordított szállodája, Kínában

A fordított azt jelenti, hogy nem az ég felé tőr, hanem lefelé. Egy elhagyott kőfejtőbe építették. Bejárata a talajszint felett van, onnan kell 88 méter mélyre menni lifttel az aljára, amely egy mesterséges tó vízszintje alatt található.

 

Életfogytiglan a tömeggyilkosoknak

Életfogytiglani börtönre ítélték a XX. század egyik legkegyetlenebb rendszerének még életben lévő, két egykori vezetőjét Kambodzsában. A 70-es évek második felében a Vörös Khmerek rémuralma idején legalább kétmillió ember halt meg. Valószínűleg ezzel lezárult a felelősségre vonás az indokínai országban, ahol már nem akarnak több pert a tömeggyilkosok ellen.

 

Bannon segíti majd a Fideszt

Többször is találkozott Orbán Viktorral és az EP-kampányban is együttműködik majd a Fidesszel Steve Bannon - ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában Donald Trump korábbi főtanácsadója. A populista pártok segítését célul kitűző tanácsadó szerint saját mozgalma részt vesz majd a magyar közvélemény-kutatások készítésében is. Arról is beszélt, nem tudott róla és nem ért vele egyet, hogy a független sajtót kitiltották korábbi budapesti előadásáról.
Az exkluzív interjút teljes hosszában ide kattintva nézheti meg.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!